تامین سرمایه برای تهیه مسکن
به منظور تامین سرمایه مورد نیاز برای تهیه مسکن که دغدغه اصلی جامعه است میتوان نقدینگی موجود را وارد صندوقهای سرمایهگذاری کرد. این روش یکی از بهترین گزینههای موجود برای تامین مسکن است. این صندوقهای سرمایهگذاری انواع گوناگونی دارند. با داشتن اطلاعات کافی در مورد آنها و سرمایهگذاری درست در آن میتوان به راحتی سرمایه مورد نیاز برای تامین مسکن را تهیه کرد.
انواع صندوقهای سرمایه گذاری مسکن
ممکن است بسیاری از افراد به دلیل نداشتن وقت کافی و اطلاعات مناسب از روشهای سرمایهگذاری، بانک را به عنوان اولین گزینه برای سرمایهگذاری انتخاب کنند. برای این افراد صندوقهای سرمایهگذاری میتواند بهترین گزینه باشد.
صندوقهای سرمایهگذاری شامل 8 مدل مختلف هستند:
- صندوق سرمایهگذاری در سهام
- صندوق سرمایهگذاری مختلط
- صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت
- صندوق سرمایهگذاری شاخصی
- صندوق قابل معامله (ETF)
- صندوقهای تامین مالی
- صندوقهای اختصاصی بازارگردان
- صندوقهای نیکوکاری
بیشتر بخوانید
صندوق پسانداز مسکن یکم
در ادامه به بررسی مختصر هر مدل صندوق سرمایهگذاری میپردازیم:
- صندوقهای سرمایهگذاری در سهام
این مدل سرمایهگذاری در مقابل صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت ریسک بیشتری را میطلبد. البته احتمال کسب درآمد در این نوع صندوق نیز بیشتر است. این مدل سرمایهگذاری اغلب مناسب افرادی است که ریسکپذیری بالایی دارند و همچنین تخصص و اطلاعات کافی را در زمینه سرمایهگذاری نیز ندارند. این مدل صندوق میتواند گزینهای مناسب برای افرادی باشد که به سرمایهگذاری خود دید بلندمدت دارند.
- صندوقهای سرمایهگذاری مختلط
در این مدل صندوق، همزمان در سهام و اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میشود. به دلیل رویکرد محافظهکارانهای که در این مدل سرمایهگذاری وجود دارد، اغلب بازده بالاتری نسبت به صندوقهای با درآمد ثابت دارند و همچنین نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری در سهام نیز ریسک کمتری میطلبد.
- صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت
این نوع سرمایهگذاری حداقل ریسک ممکن را دارد. اغلب کسانی که در این صندوق سرمایهگذاری میکنند افرادی کم ریسک هستند که انتظار بازدهی مثبت دارند. مدیران این صندوقها نیز اغلب به خرید اوراق بهادار بسیار کم ریسک میپردازند تا بتوانند در نهایت سود قابل قبولی به دست آورند.
- صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی
در این نوع سرمایهگذاری که مبتنی بر شاخص است، الزاما منابع بر اساس الگوی تعیین شده برای یکی از شاخصهای موجود در بازار سرمایهگذاری میشود. این شاخص ذکر شده میتواند شاخص کل یا یکی دیگر از شاخصهای بازار سهام باشد. مزیت این صندوق سرمایهگذاری هزینههای نسبتا پایین آن است.
- صندوقهای قابل معامله (ETF)
این صندوق سرمایهگذاری یک صندوق از داراییهای متنوع است که میتوان در هر زمان چند واحد از آن را خرید یا به فروش رساند. این صندوق ساختاری شبیه به صندوقهای سرمایهگذاری مشترک دارد.
- صندوقهای تامین مالی
صندوقهای سرمایهگذاری گوناگونی در راستای توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در بازار سرمایه تعریف شدهاند. برخی از آنها همانند صندوقهای پروژه، صندوقهای زمین و ساختمان و صندوقهای جسورانه به منظور تامین مالی ایجاد شدهاند.
- صندوقهای اختصاصی بازارگردان
هدف اصلی این صندوق جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و خرید و فروش اوراق بهادار در چارچوب تعهدات بازارگردانی آن اوراق است. این صندوقها در بلندمدت میتوانند سود مناسبی به سرمایهگذار بدهند و همچنین همسو با تورم و نوسانات باشند. در نهایت این صندوق به دنبال متعادل کردن سهام در بازار است.
- صندوقهای نیکوکاری
صندوقهای نیکوکاری یکی از روشهای نیکوکاری به وسیله سرمایهگذاری است. این سرمایهگذاری به توسعه کسب و کار در جامعه کمک کرده و منافع مالی آن نیز صرف نیازمندان جامعه میشود.
داشتن اطلاعات کافی در مورد این صندوقها در نهایت منجر به تصمیمگیری صحیح برای سرمایهگذاری درست میشود. این سرمایهگذاری میتواند یکی از بهترین روشها برای به دست آوردن سود مناسب و در نهایت کمک به تامین مسکن باشد.